Enso Massage Amsterdam Oost Watergraafsmeer
 

 

Massage voor Musici

Elke leef- of werksituatie stelt zijn eigen eisen aan mensen. Enso Massage heeft daarom behandelmethodes die specifiek zijn afgestemd op pc-gebruik, musici, sporters, dansers en zwangere vrouwen.

Ook als musicus ben je kwetsbaar. Niet alleen moet je dagelijks urenlang studeren waarbij je steeds dezelfde bewegingen maakt. Maar als je optreedt komt daar ook nog eens de spanning bij die daarmee gepaard gaat.

Of je nu violist bent, pianist, drummer of trompettist, in alle disciplines worden bepaalde bewegingen steeds weer herhaald of wordt een bepaalde positie lang achter elkaar volgehouden. Daar kunnen makkelijk problemen van komen.

 

Voor Erik, een 43-jarige pianist, was pianospelen zijn lust en zijn leven. Niet alleen deed hij het zo graag dat hij makkelijk 4 à 5 uur per dag piano speelde, hij had ook regelmatig optredens en hij gaf veel pianolessen.

Op een dag merkte hij dat het hem steeds meer moeite kostte om zijn armen op te tillen. Niet alleen begon het steeds meer pijn te doen, ook bleken zijn spieren almaar zwakker te worden.

Artsen, fysiotherapeuten en andere medische hulpverleners vertelden hem dat hij maar moest stoppen met pianospelen en een ander beroep kiezen. Ten einde raad kwam hij bij Enso Massagetherapie terecht.

Na slechts 3 Triggerpoint Therapie behandelingen van een uur waren zijn problemen verdwenen en kon hij weer naar hartelust zijn beroep, tevens het liefste dat hij deed, uitoefenen.

 

Als er naast het musiceren nog andere stressfactoren zijn kan de belasting al snel teveel worden. Dat vormt een reële bedreiging voor het continueren van je beroepsuitoefening.

De behandeling bestaat uit (grotendeels Triggerpoint) Therapeutische behandeling van aan het probleem/de problemen gerelateerde spieren; zo nodig adviezen t.a.v. houding, ademhaling en zelfmassage.

Klik hier om een afspraak te maken