Enso Massage Amsterdam Oost Watergraafsmeer
 


Triggerpoint Therapie bij Pijn in Arm, Elleboog, Pols en Hand

Bij Pijn in Arm, Elleboog, Pols en Hand kunnen enkele tientallen spieren betrokken zijn, soms wel 10 tegelijk. De problemen zijn meestal goed te behandelen.

Mensen met RSI/CANS werken vaak op de pc in stressvolle situaties. Ook zijn de werkomstandigheden in veel gevallen ergonomisch onverantwoord. Daardoor zal men

  • in een verkeerde houding (met de armen voor zich uitgestrekt, zonder voldoende ondersteuning),
  • met een (door de stress) verkeerde (borst-)ademhaling en
  • te lang en te lang achter elkaar zitten te werken.

De Triggerpoints van de klachten die daardoor ontstaan moeten dus worden gezocht in de daarbij betrokken spieren en hun synergisten (spieren die -ongeveer- dezelfde beweging maken en zo elkaar versterken) en antagonisten (spieren die een tegengestelde beweging maken).

Overigens komen RSI-klachten ook veel voor in beroepen als bv musicus (denk aan een violist die eigenlijk altijd in een onnatuurlijke houding staat of zit te spelen) of bepaalde intensief beoefende sporten (bv zwemmen.)

"Beste Raymond,

de massage heeft wederom verlichting en ontspanning gebracht, dank daarvoor.
Donderdag en vrijdag voelden mijn armen en schouderbladen wel beurs maar dat is inmiddels weg."

Vrouw, 39 jaar

"Ik had mij er al bijna bij neergelegd dat de pijn in mijn armen en de tintelingen in mijn vingers bij mij hoorden. Voorgeschreven oefeningen hielpen eigenlijk nooit.

Gelukkig bood de triggerpoints-massage wel soelaas! En nog snel ook. Na de eerste keer was de pijn al even weg en nu na een aantal behandelingen zijn de tintelingen en de pijn helemaal verdwenen.
Jammer dat ik dit niet eerder heb geprobeerd."

Merel, (web redacteur)

Klik hier om een afspraak te maken