Enso Massage Amsterdam Oost Watergraafsmeer
 


Thaise Massage

De populariteit van Thaise massage in Nederland is, net als van zogenaamde Chinese massage, vooral te danken aan de geperverteerde vorm ervan die grenst aan prostitutie of die grens zelfs overschrijdt.

Traditionele Thaise massage heeft daar niets mee te maken. Deze meer dan 1000 jaar oude vorm van oosters lichaamswerk is net als tui na (Chinese massage), Indiase Ayurvedische massage en de Japanse shiatsu gebaseerd op de geneeskundige theorie van energiestromen en energiebalans.

Thaise massage heeft zich ontwikkeld uit de veel oudere Tui na en Ayurvedische massage.
De invloed van de Indiase yoga is onmiskenbaar, zowel voor de degene die de massage ondergaat als voor degene die hem uitvoert, terwijl de behandeling van de energielijnen weer meer lijkt op de praktijk van tui na.
 
Als je bij massage denkt aan strijkingen over, knedingen van en kloppingen op de blote huid, zal je bij Thaise massage verbaasd opkijken.

Zoals alle traditionele oosterse massagevormen wordt traditionele Thaise massage namelijk over de kleding heen gegeven. Mede door de gebruikte technieken kan je dan ook misschien beter spreken van "Thais lichaamswerk" dan van "Thaise massage".


Wat is Thai Yoga Massage?

Er zijn in de loop der eeuwen verschillende subtiele variaties ontstaan van traditionele Thaise massage. De variatie is het grootst tussen de stijlen van Noord- en Zuid-Thailand. Eén daarvan is Thai Yoga Massage.

De Thai Yoga Massage geneeskunst wordt traditioneel gezien als een heilig genezend ritueel dat afstamt van yoga, ayurvedische geneeskunde en spirituele boeddhistische leer.

Het is een unieke methode van yoga therapie, die ritmische massage, acupressuur, asanas (yoga stretch oefeningen), buigingen, krachtwerk en meditatie combineert.

De masseur beweegt je tijdens de massage in yoga posities, maar door de hulp van de masseur kun je dieper stretchen dan bij het beoefenen van yoga alleen.
 
Wat zijn de voordelen van Thai Yoga Massage?

Thai Yoga Massage werkt zowel preventief als therapeutisch. Door middel van bewust ademhalen wordt het lichaam van binnen en buiten gestimuleerd.

Thai Yoga Massage


• verbetert het zenuwstelsel,
• de ademhaling,
• de bloedcirculatie,
• de spijsvertering en
• het immuun systeem;
• helpt stress te verminderen en
• het lichaam te ontspannen;
• vergroot je flexibiliteit en
• verhoogt het energiepeil.