Enso Massage Amsterdam Oost Watergraafsmeer
 

 

Wat is Triggerpoint Massage/Therapie? 

Triggerpoint Massage / Triggerpoint Therapie is één van de Meest Effectieve manieren die masseurs kunnen gebruiken om Pijn te verhelpen, bewegingsruimte te vergroten en ontspanning van spieren te bevorderen.

  • Pijn
  • Tintelingen
  • Gevoelloosheid
  • Doof Gevoel
  • Krachtverlies
  • Bewegingsbeperking


kunnen worden veroorzaakt door Triggerpoints.

Een Triggerpoint is een "knoop" in een spier, waar deze niet meer vanzelf ontspant, maar steeds strak gespannen blijft. Triggerpoints zijn in veel gevallen de oorzaak van fysieke problemen die niet op een andere manier te verklaren zijn.


Pijnbestrijding door Triggerpointtherapeuten werkt bij lichamelijke problemen van de meest uiteenlopende aard.
De volgende gebieden zijn te behandelen:

Hoofdpijn en Migraine kunnen hopeloos lijken. Maar vaak met succes worden bestreden met Triggerpoint Therapie.

Nek- en schouderpijn, pijn in je bovenrug en beperkingen in de beweging van je hoofd of arm zijn veel voorkomende problemen. Denk ook aan bv frozen shoulder en whiplash

Armen, handen, elleboog, pols of vingers, denk aan tenniselleboog, RSI/CANS, tintelingen, carpaal tunnel syndroom

Rug: zowel lage rugpijn als hoge rugpijn of pijn tussen of onder je schouderbladen. Het veel voorkomende "spit".

Borst en Buik: meer info volgt spoedig

Bovenbeen, heup en knie: als je last hebt van pijn in je bovenbeen, heup, bil of knie, of van tintelingen, gevoelloosheid of uitval; ook bv door ischias.

Onderbeen, Kuit, Enkel en Voet: pak tintelingen, gevoelloosheid, zwakte en pijn in je onderbeen en voet aan met Triggerpoint Therapie.

Fibromyalgie: massage- en myofasciale release technieken kunnen de pijn verminderen en de kwaliteit van leven verhogen voor mensen met fibromyalgie.

Pudendal Nerve Syndroom:

 

Wat zijn Triggerpoints?

Triggerpoints ("spierknopen") zijn samentrekkingen in spieren die niet meer uit zichzelf ontspannen. Ze zijn in veel gevallen de oorzaak van pijn die vaak niet op een andere manier te verklaren is.

Je voelt soms pijn op de plek van de knoop zelf. Maar Triggerpoints stralen vaak uit naar andere gebieden in je lichaam. Je kunt ze niet alleen voelen als pijn, maar ook als tintelingen, stijfheid en gevoelloosheid.

Uitstraling van Triggerpoints

Triggerpoints kunnen je ernstig belemmeren in je bewegingen. Je kunt bij voorbeeld je hoofd niet meer draaien, hebt last van "frozen shoulder" of "spit". Bij heel veel diagnoses zijn triggerpoints betrokken. Het loont de moeite om deze te deactiveren, wat voor maatregelen je verder ook neemt.

Triggerpoints kunnen worden veroorzaakt door een veelheid van psychische en/of lichamelijke overbelasting.
 

Hoe Lang Duurt een Triggerpointbehandeling?

Eén sessie van een Triggerpoint Massage duurt in principe maximaal een uur. Gewoonlijk zijn er meerdere sessies nodig om de problemen te verhelpen.

In het algemeen kan je stellen dat hoe langer geleden de problemen zijn ontstaan, des te langer het duurt voor ze over zijn. En hoe minder je aan de oorzaken werkt, des te minder effect de behandeling zal hebben.

Maar Triggerpoint Therapie werkt vaak verrassend snel en sneller dan andere behandelingen. Vooral als je intussen de oorzaken van de problemen aanpakt.

Klik hier om een afspraak te maken