Enso Massage Amsterdam Oost Watergraafsmeer
 

 

Westerse en Oosterse Massage


Westerse en Oosterse Massage zijn bij Enso Massage Amsterdam gericht op het Herstellen en in stand houden van de Balans in jezelf èn van jezelf in relatie tot je omgeving.


Wat is het verschil tussen Westerse en Oosterse Massage?

Elke behandeling van Enso Massage Amsterdam is gericht op het herstellen en bevorderen van de balans binnen in jezelf èn van jezelf in relatie tot je omgeving.
Deze holistische missie komt voort uit de eeuwenoude Oosterse visie op gezondheid en ziekte.

Volgens gangbare Westerse opvattingen is een mens gezond, ziek, of herstellende van ziekte, waarbij perfecte gezondheid het (statische) doel is.
In Oost-Azië ziet men de mens van oudsher als iemand die streeft naar balans, maar altijd wel in meerdere of mindere mate uit balans kan raken. Het doel is dynamisch, namelijk: het streven zelf.
 
Deze focus op balans prevaleert ook in de Oosterse massage. Deze is in feite veel flexibeler en leidt tot een andere levenshouding dan de Westerse massage.


Westerse Massage

Volgens de Westerse visie ga je pas naar de masseur op het moment dat je al min of meer ernstige problemen hebt. De Westers georiënteerde masseur gaat vervolgens de symptomen bestrijden. De tijd die dit kost is veelal evenredig met de tijd die het kostte om de symptomen op te bouwen.

Enso Massagetherapie Amsterdam is geen symptoombestrijding maar pakt de oorzaken aan. Wij gebruiken voor dit doel naast klassieke Westerse massage vooral Triggerpoint Therapie, een effectieve vorm van Westerse massage.

 

Enso Massage = Oosterse Massage

Leeft men volgens de Oosterse visie, gericht op voortdurend balanceren, dan zorgen periodieke massages ervoor dat ernstige onbalans wordt voorkómen. Dat is natuurlijk veel prettiger.
Enso Massage Amsterdam is in die zin volstrekt Oosters georiënteerd.

Dat wil zeggen dat je bij Enso werkt aan het wegnemen van de oorzaken van je onbalans. Vervolgens zorg je voor regelmatig onderhoud van je lichaam (en geest.)

 

Werken aan je mentale balans kan nog beter door het volgen van de Meditatiecursus van Enso.

Meer informatie over verschillen tussen Westerse en Oosterse massage vind je hier.

Klik hier om een afspraak maken