Massagetherapeuten bij Enso Massage Amsterdam
 

Enso’s Gespecialiseerde Massagetherapeuten

Met hun kennis, ervaring en empathisch vermogen stemmen zij hun behandeling nauwkeurig af op waar jij op dat moment behoefte aan hebt.
Je krijgt niet alleen zorg en aandacht
tijdens de behandeling, maar ook daarna. Omdat wij zeker willen weten dat het goed met je blijft gaan.

Raymond,
Massage- en Triggerpoint Therapeut, oprichter van Enso Massage Amsterdam (sinds 1998)

Raymond, Enso Massage Therapeut

Eén van de beelden uit mijn jeugd die me het sterkste zijn bijgebleven, is dat van de verjaardagen van mijn opa en oma. Mijn oma maakte met een paar van mijn tantes rijsttafel klaar, en altijd waren er wel een paar ooms en tantes die elkaars schouders, rug of hoofd aan het masseren waren.

Het was duidelijk dat ze er veel baat bij hadden. En zo leerde ik ook: masseren is heel gewoon. Dat elkaar aanraken de natuurlijkste zaak van de wereld is.

Mijn familie is afkomstig uit Nederlands-Indië en inderdaad: in heel het Verre Oosten is massage voor herstel of als ontspanningsmassage een vanzelfsprekend onderdeel van de cultuur.

Zelf heb ik van jongs af aan veel gesport en daarbij
talloze blessures opgelopen. Ook werkstress en burn-out waren mijn deel. En niemand die mij vertelde wat ik kon doen om dat allemaal te voorkomen. Dus ging ik het zelf uitzoeken.
Na een degelijke opleiding begon ik in 1998 mijn eigen massagepraktijk Enso Massage Amsterdam in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer.

Sindsdien blijf ik voortdurend bijleren en mij verder bekwamen door regelmatige intervisie en het volgen van praktische cursussen.
Van aanvankelijk sportmasseur heb ik mij ontwikkeld tot
specialist in pijnbestrijding bij stressgerelateerde klachten.
Zelf heb ik ontelbare blessures en klachten door overbelasting mogen ervaren. Niet fijn maar héél leerzaam en motiverend om het beste van mijn massagebehandelingen te maken.

Ben je eenmaal hersteld dan help ik je in conditie te blijven met preventie- of ontspanningsmassage.

Specialisaties: Triggerpoint Therapie, Sportmassage, Intuitieve Massage

Heleen,
Massage- en Triggerpoint Therapeut, en méér

In mijn visie is het een natuurlijk gegeven dat ons lichaam en onze geest zichzelf helemaal kunnen herstellen als je uit balans bent. Het is echter niet makkelijk om te weten wat nodig is. Daar help ik je bij.
Centraal staat dat we samen op zoek gaan naar wat nodig is om de oorsprong van de pijn of jouw klachten in zo kort mogelijke tijd te behandelen. Daarbij ga ik uit van jouw unieke situatie.
Daarnaast leer ik je ook jezelf te behandelen om helemaal van de Triggerpoints of andere oorzaken af te komen en stress te reduceren, door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen.

Het is mijn missie om jou te helpen de natuurlijke balans in jezelf te hervinden, pijnvrij te worden, volledig te herstellen en klachten te voorkomen.

Specialisaties: Shiatsu, Triggerpoint Therapie